Menu

Evgeny Tatarov

Date of Birth: 09/21/1973
Education: Окончил актёрское отделение киношколы-студии «Кадр» при киностудии «Ленфильм», 1997г. Окончил Санкт-Петербургский государственный университет кино и телевидения (мастерская режиссуры игрового кино К.С. Лопушанского), 2013г.
Web profiles: Kinopoisk, IMDb, Kino-teatr
Special skills: screenwriter, producer, actor
Awards: "Link of Times" (2009):
- Prize "Best documentary film" at the festival of student films "March KITy" (2010, St. Petersburg);
- Diploma of the III Festival of young filmmakers "New generations - new names" (2010, Brussels, Belgium);
- Diploma of the IX International Festival of Short Films "Unseen Cinema" (2010, Tallinn, Estonia).

"Contract" (2010):
- Prizes "Best feature film", "Best direction", "Best sound engineering" at the festival of student films "March KITy" (2011, St. Petersburg);
- Diploma of the IV Festival of young filmmakers "New generations - new names" (2011, Brussels, Belgium);
- Diploma of the X International Short Films Festival "Unseen Cinema" (2011, Tallinn, Estonia).

Hourglass (2011):
- Diploma of the V Festival of young filmmakers "New generations - new names" (2011, Brussels, Belgium).

"Долг" (2012):
Prize "Best feature film" festival "Cinema under the stars" (Kryvyi Rih, Ukraine. 2013)

"Нарисованная птица" (2013):
Participant of the 67th Cannes Film Festival, short film corner program
Prize for Best Director, Best Cinematography, Diploma for High Professionalism - Piterkit Festival (St. Petersburg, 2013).
Prize "Silver Jean-Luc" author's film festival "Kinolikbez" -2014.
Professional jury diploma.
Special prize of the student jury at the festival "Russian Film Week in Bordeaux" (France).
1st Prize in the SEE Talents section (section for young directors of South-Eastern Europe) at the Naoussa International Film Festival (Greece) 2014.
Grand Prix of the IV International Youth Festival "Telemania" (Moscow, 2014).
Winner in the PRO section at the Moscow Independent Film Festival INDYWOOD (2015).

"Экспириенс" (2015):
Best Feature Film. International Film Festival "Pokrov" Kiev 2015
«Лучшее игровое кино» (полный метр) на VI Международном кинофестивале "КиТы -Кино и Ты" г. Мариуполь. Украина.

"Ничей" (2017):
Приз "Лучшее игровое кино".
Приз "Лучший полнометражный фильм" - International festival "ZILANT"/ "CINEMA CAMP" (Казань).
Приз конкурсной программы «Новый взгляд» «За глубокий реализм и честность режиссера». VII Забайкальский международный кинофестиваль (Чита).
Director: Natalya Gneusheva +7 926 902-18-82
See filmography
2021"Роковая ошибка" - 4 серии, Феникс-фильм
2021"Контракт на счастье" - 4 серии, Феникс-фильм
2020"Капитан Голливуд" - полный метр, ООО "Кинопрограмма ХХI век"
2019"На повторе" - полный метр, Милена-фильм
2017"Я выбираю тебя" - 4 серии, Свэлл Фильм
2017"Ничей" - полный метр, ООО "Компания "АТК-Студио"
2016"Тайна аптеки доктора Пеля" - документально-постановочный фильм, АТК-Студио
2015"Экспириенс" - полный метр, АТК-Студио
2013"Нарисованная птица" - короткий метр, АТК-Студио
2012"Долг" - короткий метр, Санкт-Петербургский гос. университет кино и ТВ
2011"Песочные часы" - короткий метр, Санкт-Петербургский гос. университет кино и ТВ
2010"Контракт" - короткий метр, Санкт-Петербургский гос. университет кино и ТВ
2009"Связь времён" - короткий метр, Санкт-Петербургский гос. университет кино и ТВ